Dikkat! WhatsApp’da Adidas Kadınlar Günü Hediyesi Virüsü!
WhatsApp’da Adidas kadınlar günü hediyesi virüsü yayılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde, sizlerde dikkat edin!
Anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ta yeni virüs yayılmaya başladı. WhatsApp üzerinden yayılan hediye kampanyası virüsü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nün yaklaşmasıyla birlikte yeniden yayılmaya başladı. Türkiye’de birçok kullanıcıya gönderildikten sonra, Bitfender tarafından kullanıcıların bu linke kesinlikle tıklamaması gerektiğini duyurdu. Peki, WhatsApp’tan gönderilen adidas kadınlar günü hediyesi linkine tıkladım ne yapmalıyım?
Kullanıcıların arkadaşları tarafından gönderilen mesaj da “Adidas Kadınlar Günü Hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor.” yazıyor ve altta da katılım için bir link bulunuyor. Aslında bu konular da bilinçli olan kullanıcılar bu linkin sahte olduğunu anlayabilir ancak günümüzde bu tarz linklere birçok kullanıcılar dikkat etmiyor. Mesaj içerisinde ki linke tıkladığınız zaman sizlerin önüne bir form doldurmanızı istiyor. İstenilen bilgileri de doldurduğunuz sizler çekilişe katıldığınızı düşünüyorsunuz ancak kendi ellerinizle kötü niyetli kişilere bilgilerinizi göndermiş oluyorsunuz. Konu ile ilgili Adidas’tan da resmi bir açıklama geldi.
Adidas kadınlar günü hediyesi ile ilgili resmi açıklama geldi!
Şikayetvar.com’da Adidas kadınlar günü hediyesi hakkında konuyla ilgili şikayetlere şu şekilde açıklama yapıldı:
” Tarafımıza ilettiğiniz bilgilendirme için teşekkür ederiz. Bahsi geçen web sayfası, adidas’a ait olmadığı gibi konunun da Adidas Türkiye’nin kampanyasıyla ilgisinin olmadığını, adidas’ın ilgili web sayfası ile ilgili herhangi bir yönetim ve sorumluluğunun bulunmadığını ve hiç bir şekilde dikkate alınmaması gerektiğini önlemle bildirmek isteriz. İlgili web sayfasının kapatılması için resmi süreç tarafımızca takip edilmektedir.
adidas Group Müşteri Hizmetleri”
WhatsApp’ta yayılan Adidas virüsü yaklaşık olarak 1 yıldır gündemde var ancak son günlerde ciddi oranda artışlar göstermeye başlandı. Hatta dün Google’ın arama trendlerinde 2. sırada yer aldığını söyleyebiliriz. Konu ile ilgili olarak da Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu konuyla ilgili dört uyarı da bulunuyor.
- Bir mesaj içeriğinde resmi logoların olması o mesajın gerçekten o kurumdan geldiği anlamına gelmez
- WhatsApp mesajı sizden yalnızca iletide ki linke tıklamayı istese bile tıklamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama mesajıdır.
- Kampanya ve ediye gibi bir mesaj içeriği gördüğünüzde bilgileri, şirketin kendi web sitesine girerek kontrol edin.
- Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek mobil bir güvenlik çözümü kullanın.
Adidas kadınlar günü hediyesi linkine tıkladım ne yapmalıyım?
WhatsApp üzerinden paylaşılan bu tarz mesajların içerisinde herhangi bir virüs olmaz. Bu tarz paylaşımlar scam dediğimiz yani (aldatmaca) mesajlarıdır. Bu tarz linklerin içerisinde yalnızca doldurduğunuz form bilgileriniz karşı tarafa ulaşır. Yani telefonunuzun içerisinde rehber, fotoğraflar gibi bir şey bilgileriniz karşı tarafa gitmez.
Dolayısıyla bu linke tıkladığınız zaman herhangi bir virüs telefonunuza bulaşmamış oluyor. Ancak bahsettiğimiz durum sadece şimdi ki “Adidas kadınlar günü hediyesi linki” için söylediğimiz belirtelim. Yani bir sonra ki gelecek olan bu mesajlar içerisinde virüs olmayacağını söyleyemeyiz.