Mobil HaberleriTeknoloji Haberleri

Telefonda Pil Ömrünü İyileştirme Nasıl Yapılır?

Telefonda pil ömrünü iyileştirme yolları, bataryası çabuk tükenen ve şarj sorunu yaşayan kişilerin sıklıkla araştırdığı konular arasında yer alıyor. Günümüzde akıllı telefonların en büyük problemlerinden biri olan pil süresi, istenmeyen zamanlarda telefonlarımızın kapanmasına sebep olabiliyor. Fakat bazı belli yöntemleri öğrenerek pil sürenizi nasıl uzatabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bizler de bu içeriğimizde telefon bataryası nasıl iyileştirilir, şarjın az gitmesi için neler yapılabilir gibi sorulara yanıt vererek telefonda pil ömrünü iyileştirme yollarını sizlerle paylaşacağız.

Şarjı Çabuk Biten Telefona Ne Yapılır?

Akıllı telefonlarda bulunan bataryaların bir ömrü bulunmaktadır ve zaman içerisinde diğer donanım parçaları gibi performans kayıpları yaşamaktadırlar. Bu süreci engellemek mümkün olmasa da yavaşlatmak mümkündür. Fakat bunun için batarya sağlığının nasıl korunabileceği bilinmelidir. Aksi taktirde şarjı çabuk biten bir telefon sahibi olabilirsiniz. Bunun yanında bir noktadan sonra pil sürenizi uzatmanın herhangi bir yolu da bulunmayacağı için bataryanızı güçlendirebileceğiniz işlemler yapmanız gerekmektedir.

Böyle bir sorunla karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorsanız ilk olarak şarjın az gitmesi için ne yapmalıyız sorusuna cevap bulmanız gerekiyor. Daha sonrasında batarya performansınızı belirli yazılımlar ile takip ederek yüksek pil kullanımının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca telefonda pil ömrünü iyileştirme yolları hakkında fikir sahibi olarak telefonunuzu daha uzun zamanlar boyunca kullanabilirsiniz.

Şarjı Çabuk Biten Telefona Ne Yapılır?
Şarjı Çabuk Biten Telefona Ne Yapılır?

Telefonda Pil Ömrünü İyileştirme Yolları

Telefonunuzun performansını arttırmak ve pil süresini uzatmak için kolayca uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Böylece şarjınızın daha uzun süreler gitmesini sağlayabilir ve daha az şarj etme ihtiyacı duyabilirsiniz. Fakat bu tür yöntemlerin batarya problemlerini çözmeyeceğini bilmeniz gerekiyor. Donanımsal bir sorun ile karşı karşıyaysanız, aşağıda yer alan yöntemler yalnızca geçici çözümler sağlayacak, bunun dışında bataryanızın ömrü ciddi seviyede uzayacaktır.

Gereksiz Hizmetleri Devre Dışı Bırakın

Her akıllı telefonunun arka planında sayısız hizmet aktif olarak çalışmaktadır. Bunların çoğu kullanıcı tarafından kapatılıp açılabilmektedir. Sizler de kullanmadığınız hizmetleri bularak devre dışı konuma getirebilir ve şarjınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında yüksek şarj tüketimi olmayacağı için telefonunuzun pil ömrü de artış gösterecektir. Kapatabileceğiniz hizmetleri şöyle listeleyebiliriz:

  • Konum
  • Mobil Erişim Noktası
  • Bluetooth
  • Fener
  • Dolby Atmos
  • Wi-Fi Araması
  • Odak Modu
  • Google Play Hizmetleri
  • Hareketli Temalar
  • Samsung Hizmetleri (Diğer OS hizmetleri)
  • Sanal Asistan Uygulamaları

Bu hizmetlerin birçoğunu yalnızca ekranınızı aşağıya kaydırarak kapatabilirsiniz. Bunun yanında “Ayarlar” uygulamasına ilerleyerek de gereksiz hizmetleri kapatabilmeniz mümkündür. Yine de tüm hizmetleri devre dışı bırakmanız halinde bazı özelliklerin sorunlu çalışabileceğini unutmamanız gerekiyor.

Gereksiz Hizmetleri Devre Dışı Bırakın
Gereksiz Hizmetleri Devre Dışı Bırakın – Telefonda Pil Ömrünü İyileştirme Yolları

Arka Plan Uygulamalarını Kapatın

Yukarıda belirtmiş olduğumuz hizmetlerin dışında indirdiğiniz veya otomatik olarak cihazınıza kurulan ve arka planda habersiz bir şekilde çalışan birçok uygulama bulunabilir. Bu uygulamalar genellikle hizmetlerden çok daha fazla pil tüketimine sahip olurlar. Dolayısıyla şarjınızın hızlı bir şekilde azalmasının arkasında arka plan uygulamaları bulunuyor olabilir. Genellikle telefonlar kullanılmayan arka plan uygulamalarını otomatik bir şekilde kapatıyor olsa da bazen manuel işlemler yapmanız gerekebilir.

Telefonunuzdaki “Ayarlar” uygulaması üzerinden “Pil” sekmesine ilerleyebilir ve yüksek pil tüketimine sahip olan uygulamaları görüntüleyerek devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun yanında uyku modu gibi özelliklerden de faydalanarak kullanmadığınız uygulamaların hiçbir zaman çalıştırılmamasını ve bildirimlerinin kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak açık unuttuğunuz sekmeleri de kapatmayı unutmayın. Böylece şarjın az gitmesi için ne yapmalıyız sorusunu sormanıza gerek kalmayacaktır.

Karanlık Mod Kullanın

Özellikle son model akıllı telefonlarda bütünleşik bir hizmet olarak sunulmaya başlanan karanlık mod, uygulamalara ve telefona şık bir görünüm katmasının yanında ciddi anlamda enerji tasarrufu da sağlamaktadır. Karanlık mod sayesinde ışık için herhangi bir güç kullanılmaz ve bu durum şarjınızın daha uzun süre gitmesini sağlar. Bunun yanında duvar kağıdınızı ve uygulama arka planlarını siyah rengine yakın tonlarda seçerseniz şarjınızın çok daha uzun süreler boyunca dayandığını görürsünüz.

Karanlık Mod Kullanın
Karanlık Mod Kullanın – Telefonda Pil Ömrünü İyileştirme Yolları

Şarj Aletinizi Değiştirin

Bazı durumlarda yanlış şarj aleti kullanımı da bataryanıza zarar verebilir ve bu durum şarjınızın çabuk tükenmesi ile sonuçlanır. Bunun yanında bataryanızın ömrü azalacağı için geri dönülmez hasarlar oluşturma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bunun önüne geçebilmek adına her zaman orijinal şarj aleti kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Eğer orijinal şarj aletine erişiminiz yoksa güvenilir ve kaliteli modelleri araştırarak deneme yanılma yöntemini uygulayabilirsiniz.

Bataryanızı Değiştirin

Telefon bataryası nasıl iyileştirilir sorusuna cevap bulmanıza rağmen hiçbir yöntem size bir çözüm sağlamıyorsa ve yaptığınız testlerde batarya sağlığınızın giderek düştüğünü görüyorsanız, bataryanızı değiştirmek en kesin ve etkili çözüm olacaktır. Fakat bunun için yetkili servislere başvurmanız ve mümkünse orijinal batarya değişimi yaptırmanız gerekmektedir. Aksi taktirde daha iyi şarj süresi elde etmeye çalışırken çok daha farklı telefon sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Batarya ve Şarj Takip Uygulamaları

Bataryanızı ve şarjınızı takip edebileceğiniz birçok aplikasyon bulunmaktadır. Bunlar sayesinde sorunların neler olduğunu daha net bir şekilde izleyebilir ve telefonunuzun şarjının ne kadar süre dayanabileceğini görebilirsiniz. Buradan yola çıkarak çeşitli çözüm yöntemleri uygulamanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

  • Accubattery
  • Ampere
  • Kaspersky Battery Life
  • Battery Guru
  • Battery Lifespan Extender

Belirtilen uygulamaların bazıları ücretli, bazıları ücretsiz olup genellikle hepsi telefonunuzun ve bataryanızın sağlığı konusunda sizlere önemli bilgiler vermektedirler. Bunun yanında düzenli aralıklarla temizleme ve bakım yapma gibi özellikleri içerisinde bulundurmaktadırlar. Böylece ek bir işlem yapmanıza gerek kalmadan kolayca şarj performansınızı arttırabilirsiniz.

Batarya ve Şarj Takip Uygulamaları
Batarya ve Şarj Takip Uygulamaları – Telefonda Pil Ömrünü İyileştirme Yolları

İçeriğimizde tüm detaylarıyla telefon bataryası nasıl iyileştirilir ve telefonda pil ömrünü iyileştirme yolları nelerdir gibi en çok sorulan soruları yanıtlandırmaya çalıştık. Sizler de buradan edindiğiniz bilgileri hemen uygulamaya başlayarak daha sağlıklı bir bataryaya ve yüksek performansı bulunan telefona sahip olabilirsiniz. Telefonunuzun performansını arttırmak adına benzer bir içerik incelemek isterseniz Telefon Güncellemesi Nasıl Yapılır? başlıklı sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Telefonda Pil Ömrünü İyileştirme Yolları İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular 📌

Batarya ömrünü uzatmak için nasıl şarj edilir?

Batarya ömrünü uzatmak için telefon şarjı %5 civarında iken şarja takılmalıdır. Aynı zamanda şarja takılı bir şekilde telefon kullanılmamalıdır. Bu yüzden sürekli olarak ve uzun süreli telefonun şarjda kalmaması batarya ömrünü uzatacaktır.

Pil ömrünü uzatmak için ne yapmalıyız?

Pil ömrünü uzatmak için sık sık şarja takmamalıyız. Aynı zamanda telefon şarjdayken de cihaz ile oynamamak çok daha iyi olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Cihat Cavit CEBECİ

TeknoBH İçerik Editörü | WebMaster - BT Uzmanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu