Telefon Kendi Kendine Kapanıyor Sorunu ve Çözümü
Telefonunuzda bazı problemler meydana geldiğinde kendiliğinden otomatik bir şekilde kapanma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda sorunu kısa süre içerisinde öğrenmemeniz ve çözüm yöntemlerini uygulamamanız telefonunuzun kalıcı olarak hasar görmesine sebebiyet verebilir.
Dolayısıyla telefon kendi kendi kapanıyorsa ne yapmalıyız sorusuna cevap bulmak gerekiyor. Sizler de benzer problemler ile karşılaşıyorsanız hemen içeriğimizi incelemeye başlayabilir ve tüm problemlerinizin üstesinden kısa süre içerisinde gelebilirsiniz.
Telefon Kendi Kendine Kapanıyor 📴
Akıllı telefonlar hassas cihazlar oldukları için en küçük değişiklikler ve hatalarda bile kendilerini korumaya alabilirler. Bunun yanında donanım ve yazılım arızaları da telefonunuzun sağlıklı bir şekilde çalışmasını engelleyebilir. Bunun sonucunda meydana gelen ve en çok bilinen hata ise telefonun kendi kendine kapanmasıdır. Bu durum ilk başlarda rahatsız edici olmasa da ilerleyen süreçlerde kullanımınızı etkilemekle kalmaz, telefonunuzda kalıcı hasarlar da meydana getirebilir.
Telefon kendi kendine kapanıyor sorunu genellikle ciddi fiziksel hasarlar sonucunda donanımların arıza vermesi ile birlikte meydana gelmektedir. Fakat bazı durumlarda yazılım içerisindeki problemler de telefonunuzun beklenmedik bir şekilde kapanmasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla ilk olarak yapmanız gereken sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek olmalıdır. Daha sonrasında hangi çözüm yöntemini uygulayacağınızı belirleyebilir ve bir daha meydana gelmemek üzere tamamen üstesinden gelebilirsiniz.
Telefon Kendi Kendine Kapanıyor Sorunu Çözümü 🎉
Telefonun kendiliğinden kapanma sorununu yukarıda da belirttiğimiz üzere bazı zamanlarda kolayca bazı zamanlarda ise zor yöntemler ile çözebilirsiniz. Fakat ne olursa olsun dikkatli olmanızda ve tüm süreçlerde telefonunuzun verilerini korumaya çalışmanızda fayda var. Telefon kendi kendine kapanıyor sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek ve nasıl çözebileceğinizi bilmek istiyorsanız, alt başlıklarda yer alan yöntemleri incelemeye başlayabilirsiniz.
Çalışan Hizmetleri Kontrol Edin ⚡
Arkaplanda çalışan ve telefonun verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayan sayısız hizmet bulunmaktadır. Fakat bazı hizmetler telefonun düzenli çalışmasını sağlamaktansa sorunlara sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden farkında olmadan aktifleştirdiğiniz bazı hizmetleri devre dışı bırakmanız gerekebilir. Eğer bu işlemi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız direkt olarak fabrika ayarlarına sıfırlama yöntemini de tercih edebilirsiniz. Yazılımsal bir probleminiz mevcutsa format işleminden sonra telefonunuz eski haline dönecektir.
Telefonunuzu En Güncel Sürüme Yükseltin 📱
Güncelleştirilmemiş bir telefon yazılımı veya uygulamalar, telefonunuzun sorunlu çalışmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden telefonunuzu mümkün olduğunca güncel tutmanızı tavsiye ederiz. Eğer desteği kaldırılmış bir işletim sistemi sürümü kullanıyorsanız donanımlar verimli bir şekilde çalışmaz ve telefonunuz virüslere karşı korumasız hale gelir. Bu durum sonucunda da kendi kendine kapanma ile birlikte birçok sorun meydana gelebilir.
Virüs ve Zararlı Yazılım Taraması Gerçekleştirin 🦠
Telefonunuza bulaşacak herhangi bir zararlı yazılım, telefonun çalışma prensiplerini tamamen bozabilir. Bu durum da kendi kendine kapanma sorununu beraberinde getirebilir. Ancak genellikle telefonunuza virüs bulaşması halinde kapanma sorunu ile birlikte başka sorunlar da meydana gelmektedir. Uygulama marketleri üzerinden Avast Antivirüs gibi yazılımları indirerek virüs taramaları gerçekleştirebilir ve cihazınızı virüslerden koruyabilirsiniz.
Telefonda virüs belirtileri bağlantısı üzerinden gerekli olan tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Ayrıca virüsleri nasıl temizleyebileceğinizi de içeriğimizde öğrenebilirsiniz.
Telefonun Sıcaklığını ve Donanımların Verimini Kontrol Edin 🔥
Telefonunuz aşırı ısınıyorsa veya donanım performansı yüksek seviyelerde bulunuyorsa, donanımsal bir arızanız bulunuyor demektir. Bu yüzden ilk olarak arkaplanda çalışan hizmetleri kontrol etmeli, daha sonrasında da çalışmayan ancak çalışması gereken hizmetleri aktifleştirmelisiniz. Böylece sorununuz tamamen çözülebilir. Ayrıca kullanmadığınız uygulamaları silmek ve depolama alanınızda yer açmak da sorunu çözmenizi sağlayacaktır.
Batarya Sağlığını Kontrol Edin 🔋
Bataryalar kullandıkça aşınan cihazlar oldukları için zaman içerisinde şarj kalitesi düşüş gösterebilir. Bu durumun en net göstergesi şarjınızın daha hızlı boşalması ve şarj süresinin giderek uzamasıdır. Bu gibi problemlerin yanında bir de telefon kendi kendi kapanıyor sorunu meydana geliyorsa, hızlı bir şekilde batarya sağlığınızı kontrol edebilirsiniz.
- Eğer iPhone marka bir telefonunuz bulunuyorsa “Ayarlar” uygulaması üzerinden batarya ömrünü ve sağlığını kontrol edebilirsiniz. Bu değerin %60 altında olması ciddi sorunların mevcut olduğunu ve bataryanızın değişmesi gerektiğini belirtmektedir.
- Android işletim sistemine sahip bir telefonunuz mevcutsa, çeşitli uygulamalar ile batarya sağlığını kontrol edebilmeniz mümkündür. Örneğin Xiaomi marka telefonlarda aynı iPhone gibi sistem içerisinde “Batarya Sağlığı” görüntülenebilse de Samsung marka telefonlarda Play Store üzerinden batarya ömrü ile ilgili uygulamalar indirmelisiniz.
Batarya sağlığınızın düşük olması ve kendi kendine kapanma sorununun meydana gelmesi halinde yapabileceğiniz tek şey yeni bir batarya taktırmak olacaktır. Bunun için telefonunuzun teknik servisine veya telefon konusunda uzman kişilere başvurabilirsiniz. Tak çıkar tarzı bataryalardan bulunuyorsa kendiniz yeni bir batarya alarak montajını gerçekleştirebilirsiniz.
Teknik Servise Başvurun 👷♂️
Telefon kendi kendine kapanıyorsa ve belirttiğimiz yöntemleri uygulamanıza rağmen herhangi bir düzelme meydana gelmiyorsa, telefonunuzu işi bilen bir teknik servise götürmenizde fayda var. Servis telefonunuzu hem donanımsal hem de yazılımsal olarak inceleyerek problemi daha kolay bir şekilde saptayacak ve kısa süre içerisinde çözülmesini sağlayacaktır. Bu noktada bazı ücretlere katlansanız da kendi kendine kapanma sorununu kesin olarak çözersiniz.
Telefonunuzun sağlığını koruyabilmek ve kendi kendine kapanma gibi sorunlardan tamamen kurtulmak istiyorsanız düzenli aralıklarla bakım yapmayı ve donanımlarınızı olabildiğince sağlıklı tutmayı unutmayın. Bataryalar da hassas cihazlar oldukları için mutlaka daha dikkatli davranmalısınız. Umarız burada edindiğiniz bilgiler ile sorununuzu çözmeyi başarır ve bir daha benzer problemler ile karşılaşmazsınız.
Telefon Kendi Kendine Kapanıyor Sorunu ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular 📌
Telefon Virüs Belirtileri Nelerdir?
Telefonun yavaşlaması, ısınması, donma ve kasma gibi problemleri meydana getirmesi gibi birçok durum telefonunuza virüs bulaştığının göstergesidir. Fakat virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamanın en iyi yolu tespit yazılımlarını kullanmaktır. Ayrıca telefonunuz için antivirüs yazılımları indirerek mevcut virüslerin ve olası virüslerin de önüne geçmiş olursunuz.
Telefon Neden Aşırı Isınır?
Yüksek güç altında çalışan veya sıcak bir konumda bekletilen telefonlar aşırı ısınmaya meyillidirler. Fakat bu durumlar mevcut değilken telefonunuzda ısınma sorunu meydana geliyorsa donanımlarınız iyi çalışmıyor olabilir. Arkaplanda çalışan uygulamalar, virüsler ve diğer çeşitli sebeplerden ötürü de aşırı ısınma sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Telefon Neden Aşırı Isınır? Başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Telefon Şarjı Varken Neden Kapanıyor?
Telefonunuzun şarjı olmasına rağmen beklenmedik şekilde kapanıyor ve herhangi bir hata ekranı göstermiyorsa, donanımsal arızalarınız olabilir. Bunun yanında batarya ömrünüzün de bitmiş veya telefonunuza virüs bulaşmış olma ihtimali bulunmaktadır. Sorunun ne olduğunu anlayabilmek adına içeriğimizde bahsedilen çözüm yöntemlerini uygulayabilir veya en yakın teknik servise başvurabilirsiniz.