Parola Yöneticisi Nedir? Kullanmak Güvenli Midir?
Parola Yöneticisi nedir? Parola yöneticisini kullanmak güvenli midir? Bu konu ile ilgili merak edilen tüm detaylarını sizlere anlatacağız.
Sizlerin de bildiği üzere günümüzde ki çevrimiçi dünyada aktif olarak kalmak için kullanıcıların güçlü ve daha önce kullanılmamış parolalar kullanması gerekiyor. Aynı zamanda ana parolaları her zaman güvenli ve gizli bir şekilde saklamaları gerekiyor. Peki, Parola yöneticisi nedir? Parola yöneticisiniz kullanmak güvenli midir? Bunları sizlere açıklayacağız.
Parola Yöneticisi Nedir?
Parola Yöneticisi, çevrimiçi sitelerde ve hizmetlerde oturum açmanız için ve kullandığınız şifreleri yönetmek için kullanılan bir yazılım diyebiliriz. Söz konusu uygulama, kullanılan parolaları şifreler ve güvenli bir şekilde saklar. Aynı zamanda dış dünyada ki bilgisayar korsanlarına karşıda korur. Şimdi parola yöneticisi uygulamasını en değerli parolanız ve hesap ayrıntılarınızla dolu bir klasör olarak düşünün. Bu ihtiyacınız olan tüm bilgileri ana şifrenizin arkasında saklayan bir çeşit veritabanı diyebiliriz. Bu şekilde, başka yerlerde çok daha karmaşık parolalar kullanmak için yalnızca bir parolayı hatırlamanız gerekiyor.
Sonuç olarak baktığımız zaman her web sitesi veya her uygulama için güçlü ve benzersiz bir şifre kullanmanız gerekiyor. Peki, yüzlerce şifreyi nasıl hatırlayacaksınız? Bu sebepten ötürü şifre yöneticisine sahip olmanız ve kullanmanız gerekiyor.
Ayrıca kullandığınız parolaları her web sitesi veya uygulama için kullanmayın. Her platform için ayrı şifreler kullanmanız çok daha doğru olacaktır. Parola sızıntıları geçtiğimiz yıllara nazaran şuan çok daha fazla yaygındır. Nitekim sizlerde Google’da aramalar gerçekleştirdiğiniz zaman bu konu ile ilgili birçok kaynak bulabilirsiniz. Son yıllarda Google’da arama yapılan konuların en başlarında Instagram şifre kırma nasıl yapılır? araması yapılıyor. Sizlerde bu durumda mağdur olmamanız için söz konusu uygulamayı kullanmanızı şiddetle öneriyoruz. Peki, bu kadar şiddet ile önerilen uygulamalar güvenilir mi?
Şifre Yöneticisi Kullanmak Güvenli Midir?
Aslında sizlere bahsetmek istediğimiz uygulamalar inanılmaz derecede değerli uygulamalar. Ancak uygulamaların bazı dezavantajları da tabi ki bulunuyor. Peki bunlar neler?
- Ana şifrenizi asla unutmayın: Tüm hesap ayrıntılarınız ve parolalarınız tek bir ana parolanın arkasında saklandığı için ana şifrenizi asla unutmamanız gerekiyor.
- Her şey tek bir yerde saklanıyor: Bütün gizli bilgilerinizin tek bir yerde saklanması kullanıcıların erişimi için çok kolaydır, ancak bu durumun da dezavantajları bulunuyor. Bilgisayar korsanları ana şifrelerinizi öğrendiği taktirde sizler için büyük bir problem olabilir. Bu sebeple ana şifrenizi çok güçlü ve çok güvenli bir şekilde saklamanız gerekiyor.
Parola Yöneticisi Neden Kullanmalıyız?
Bu uygulamaları kullanmanın en büyük avantajlarından biri ise şifre kullanımlarınızı çok daha kolay hale getirmesidir. Söz konusu uygulamalar sizler için en güvenilir parolaları oluşturuyor. Bu durumda yeni parolalarınızı düşünmek zorunda kalmıyorsunuz.
Parola Yöneticisi uygulamaları neler?
Geçtiğimiz yıl ve bu yıl içerisinde en çok kullanılan ilk 5 uygulamayı sizler için araştırdık. Dilerseniz daha fazla bekletmeden uygulamaları inceleyelim.
1. Dashlane
Dashlane uygulaması güçlü şifreler oluşturur ve onları sizler için güvenli bir şekilde saklar. Basit bir arayüze sahip olduğunu da belirtelim. Yeni şifrenizi kaydettikten sonra, zaman kaybı yaşamamanızı için Dashlane uygulaması sizin için her defasında otomatik olarak şifrenizi giriyor.
Dashlane uygulaması haricinde güçlü şifreler oluşturmak istiyorsanız, paylaşmış olduğumuz https://www.teknobh.com/guclu-sifre-olusturma/ içeriğimize göz atabilirsiniz. Bu güçlü şifreler sayesinde hesaplarınız çok daha güvenli olacaktır.
2.Keeper
Keeper uygulaması işletmelere yönelik etkin bir parola yöneticisidir ancak kişisel kullanım olarak da kullanışlı diyebiliriz. Söz konusu uygulama güvenliğin de, hiç kimsenin parola yöneticisi ile sakladığınız özel bilgilere erişememesini sağlamak için tescilli sıfır bilgi güvenliği mimarisi kullanılmaktadır.
3. NordPass
NordPass sizlerin de bildiği üzere VPN hizmeti sağlayan NordVPN‘nin sunduğu yeni güçlü bir şifre yönetici programıdır. Şifrenizi hızlı bir şekilde öğrenir ve herhangi bir yerde oturum açmanız gerektiği zaman onları otomatik olarak girer. Aynı zamanda, özel notlarınız ve kredi kartı bilgileriniz için de güvenli depolama alanı sunar.
4. RoboForm
RoboForm, hangi siteye girmek isterseniz isteyin, tek tıklama ile rahat bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Söz konusu uygulama siz internette sörf yaparken şifrelerinizi otomatik bir şekilde kayıt eder ve saklar.
5. LastPass
LastPass, tüm hesaplarınız için güvenli ve hızlı bir şekilde oturum açma bilgilerini oluşturmanıza yardımcı olan yerleşik bir kullanıcı adı ve parola oluşturucuya sahip. Oluşturmuş olduğunuz parolaları hatırlamanıza gerek kalmadan, tüm güvenlik avantajlarından yararlanabilirsiniz.
Parola Yöneticisi Nedir İle İlgili Sık Sorulan Sorular
Şifre yöneticileri güvenilir mi?
Şifre yöneticileri olarak en güvenli ve kullanışlı 1Password ve LastPass‘dır. Her iki platformda şifrelerinizi AES-256 bit koruma yöntemi ile korunuyor.
En iyi ücretsiz parola yöneticisi
Ücretsiz olarak en iyi LastPass ve Dashlane parola yöneticisini kullanabilirsiniz.
İnstagram hesabına girilş yapamıyorum cihazım degişti e posta adresini unuttum şifre giremiyorum
Cihazıma kayıtli olduğu için giremiyorum yeni cihazimla
Cihazıma kayıtli olduğu için giremiyorum yeni cihazimla
Shr_dmlr instagram giriş olmuyor cihazımı tanımıyor adresine cvp verirmisiniz