Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri
Bilgisayar Ekran Görüntüsü Alma içeriğimizde programlı veya programsız ekran görüntüsü alma yöntemlerini paylaşacağız. Masaüstü bilgisayarda ekran görüntüsü alma yöntemi aslında çok basit. Bu işlemi ister programla isterseniz de programsız yapabilmeniz mümkün.
Bilgisayar da ekran görüntüsü alma adımlarını basit bir yöntemle paylaşacağız. Birçok Windows kullanıcısı ekran görüntüsü alma konusunda sorun yaşıyor. Bu içeriğimizde Windows 10 bilgisayar da programsız ekran görüntüsü alma ve programlı alma yöntemini paylaşacağız.
Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma Kısayolu
Ekran görüntüsü alma yöntemleri genellikle sunum yapan veya içerik üreten kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanıyor. Bu içeriğimizde hızlı ve pratik bir şekilde bu yöntemi nasıl yapabileceğinizi paylaşacağız. Bilgisayarda ekran görüntüsü alma kısayolu olarak “PrintScreen” tuşu kullanılabilir. Bu tuşa bastıktan sonra ekran görüntüsünü Paint, Adobe Photoshop gibi programlara CTRL + V ile yapıştırabilirsiniz. Tabi bu ekranı yapıştırdıktan sonra istediğiniz gibi düzenleme yapabilirsiniz.
Ekran görüntüsü almanın bir diğer kısayolu ise Windows tuşu + PrintScreen tuşlarına aynı anda basmaktır. Bu tuşları aynı anda kullandığınız zaman Belgelerim>Resimler klasörüne otomatik olarak kaydediliyor.
Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma Uygulaması
Ekran görüntüsü almak için Snipping Tool uygulamasını veya Lightshot uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı herhangi bir web sitesinden indirmeniz gerek yok. Bu uygulamalardan en basiti olan Snipping Tool’dan başlayalım.
1.Yöntem: Snipping Tool Uygulamasını Kullanabilirsiniz
Snipping Tool uygulamasını Windows arama çubuğuna yazarak kullanabilirsiniz. Bu uygulamanın kullanımı oldukça basittir. Yapmanız gerekenleri aşağıda paylaşıyoruz.
Snipping Tool kullanmak için yapılması gerekenler:
- Windows arama çubuğuna Snipping Tool yazın ve enterlayın.
- Karşınıza küçük bir pencerede uygulamanın arayüzü gelecek.
- Sol üst tarafta yer alan “New” butonuna tıklayarak ekran görüntüsü almak istediğiniz alanı çizin.
- Bu alanı çizdikten sonra sağ tıklayın ve “Farklı Kaydet” diyin.
- İsim verip dosyayı kayıt edebilirsiniz.
2.Yöntem: Lightshot Uygulamasını Kullanabilirsiniz
Lightshot programı gelişmiş özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Türkçe dil desteği de bulunan bu programın Ayarlar menüsünde birçok özellik bulunuyor. Bu alandan kısayol tuşunu da değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda kullanıcılar bu uygulama üzerinden çekmiş olduğu görüntüler üzerinde değişiklik yapabiliyorlar.
Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma Windows 10
Windows 10 bilgisayarda ekran görüntüsü almak için yukarıda paylaştığımız tüm yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu yöntemler arasında bizlerin en çok tercih ettiği ve kullandığı Snipping Tool aracıdır. Bu araç sayesinde herhangi bir program yüklemeye gerek yok. Windows’un kendi getirmiş olduğu bu aracı rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bilgisayarı otomatik kapatma bağlantısı üzerinden muhteşem içeriğimize ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Windows 10 bilgisayara şifre koyma içeriğimize de göz atmanızı tavsiye ederiz.
Windows 10 Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma İle İlgili Sık Sorulan Sorular
Print Screen Nasıl Yapılır?
Print Screen almak için Windows tuşu + Print Screen tuşlarını kullanabilirsiniz. Bu yöntemin haricinde Snipping Tool tuşlarını da kullanabilirsiniz.
Windows 10 Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Windows 10’da ekran görüntüsü almak için Snipping Tool aracını kullanabilirsiniz. Bu aracın haricinde Windows Tuşu + Print Screen tuşlarını kullanabilirsiniz.
Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nereye Kaydedilir
Windows + Print Screen tuşu ile alınan ekran görüntüleri Belgelerim> Resimler içerisine kayıt edilir.
Windows 7 Ekran Görüntüsü Alma
Windows 7 bilgisayarda ekran görüntüsü almak için Snipping Tool veya Lightshot uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca klavye de yer alan Print Screen tuşunu da kullanabilirsiniz.