Ücretsiz Chrome VPN Eklenti Önerisi (Ücretsiz)
Chrome VPN eklenti önerisi, Google Chrome tarayıcısını kullanan ve özellikle yasaklı sitelere erişim sağlamak isteyen kişiler tarafından yakından araştırılmaktadır. Bunun yanında güvenli bir internet kullanımı sağlamak istiyorsanız, ilk olarak ücretsiz VPN hizmetlerini deneyebilir, daha sonrasında ilgili uzantıların ücretli versiyonlarını kullanmaya başlayabilirsiniz.
Fakat kullanacağınız uygulamanın her türlü detayını bilmeniz ve buna göre hareket etmeniz büyük önem taşımaktadır. İçeriğimizi incelemeye devam ederek Chrome VPN eklenti önerisi alabilir ve ücretsiz VPN hizmetleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Chrome VPN Eklentisi Nedir? 🥳
VPN, İngilizce Virtual Private Network yani Özel Sanal Ağ olarak tanımlanan oldukça kullanışlı bir tünel oluşturma hizmeti olarak bilinmektedir. Fakat ülkemizde genellikle erişime kapalı olan web sitelerine girmek için kullanılmaktadır. Bunu bilen geliştiriciler de güvenli bir ortam oluşturmaktan ziyade, mevcut cihazın başka konumlarda görüntülenebilmesini sağlayacak tüneller oluşturmakta ve bu hizmeti kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaktadırlar. Bunun yanında ücretli paketler ile birçok avantaj ve yeni bağlantı seçenekleri mevcut hale gelmektedir.
Genellikle bir bilgisayar veya telefon yazılımı olarak sunulan VPN uygulamalarını, Google Chrome internet tarayıcısı sayesinde uzantı olarak cihazınıza ekleyebilir ve yalnızca tarayıcı üzerinde kullanım sağlayabilirsiniz. Ancak kullanacağınız uzantıyı iyi bilmeniz ve nasıl kullanıldığını öğrenmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde bilgisayarınız zarar görebilir veya bağlantı sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Ücretsiz Chrome VPN Eklenti Önerileri 🚀
Bugün özgürce ve ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz onlarca Chrome VPN eklentisi bulunmaktadır. Bunların neredeyse hepsi aynı mantıkla çalışıyor olsalar da sahip oldukları sunucu sayısı, vadettikleri internet hızı ve kullanıcı sayısına göre farklılıklar gösterebilmektedirler. Bu gibi durumlar sonucunda daha sağlıklı bağlantılar gerçekleştirebilir veya daha yakın sunuculara bağlanarak internet yavaşlama sorunlarının üstesinden gelebilirsiniz.
➡️ ZenMate VPN
Bugün belki en çok kullanılan ve ücretsiz Chrome VPN eklentisi dendiğinde akla gelen uzantı ZenMate VPN olmaktadır. Hem bireysel hem de kurumsal çözümler sunan ve içerisinde yüzlerce sunucu barındıran ZenMate VPN ile istediğiniz web sitesine erişim sağlayabilir ve bunu en az kayıp ile gerçekleştirebilirsiniz.
- 256 Bit Şifreleme yöntemi ile mevcut VPN uygulamalarına göre daha güvenilir ve gizli bir ortam oluşturmaktadır.
- Ücretsiz versiyonunda 5 farklı lokasyona bağlanabilirken ücretli sürümde 100 ülkeden istediğinizle bağlantı kurabilirsiniz.
- Diğer VPN uygulamalarındaki gibi kota uygulaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla sınırsız bant genişliğini ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
ZenMate VPN uzantısını hemen Chrome Web Mağazası üzerinden indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Küçük bir üyelik işleminden sonra yapmanız gereken tek şey ekranın ortasında yer alan başlat butonuna tıklamak olacaktır. Daha sonrasında sınırsız şekilde web sitelerini ziyaret etmeye başlayabilirsiniz.
➡️ Touch VPN
Ücretsiz VPN eklentileri arasında popüler olan ve her geçen gün daha etkin bir uygulama olarak karşımıza çıkan Touch VPN, kullanıcı dostu yapısıyla konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişilerin bile VPN kullanmasına olanak sağlıyor. Ayrıca nispeten az kullanıcısı bulunduğu için daha hızlı bir internet bağlantısı kurmanız da mümkün oluyor.
- SSL şifreleme tekniği ile güvenli bir bağlantı imkânı sunmaktadır. Ancak bu durum internet hızında ciddi yavaşlamalar meydana getirebilmektedir.
- 100’den fazla konum üzerinde bağlantı kurabilmenize imkân tanımaktadır. Böylece kendinize en uygun konumu bulabilir ve bağlantı oluşturabilirsiniz.
- Diğer VPN uzantılarına göre %100 ücretsiz ve kotasız bir VPN deneyimi sunmaktadır. Bu yüzden ücretsiz Chrome VPN eklentileri arasında en çok tercih edilenlerden biridir.
Tamamen ücretsiz olan ve ücretli versiyonu ile arasında neredeyse hiçbir fark bulunmayan Touch VPN uzantısı ile hızlı, güvenli ve basit bir şekilde VPN bağlantısı oluşturabilir ve istediğiniz tüm web sitelerini gezebilirsiniz.
➡️ SaferVPN Proxy
En az bilinen VPN uzantılarından biri olmasına rağmen oldukça sade ve kullanışlı bir yapıya sahip olan SaferVPN Proxy uygulaması, tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir. Fakat içerisinde çok fazla lokasyon bulunmadığı için tercih edilmemektedir. Bu durum hem dezavantaj hem de avantaj olarak nitelendirilebilir. Bunun sebebi uygulamayı az kişi kullandığı için yavaşlamaların diğer hizmetlere göre daha az olmasıdır.
- Avrupa ve Amerika kıtaları üzerinde 10’dan fazla sunucusu ve bağlantı noktası bulunmaktadır.
- Yalnızca yasaklı sitelere erişim için sunulmuş olup gizli seyahat konusunda herhangi bir iddiası bulunmamaktadır.
- Oldukça hızlı bir internet kullanımı ve %100 ücretsiz VPN hizmeti sunmaktadır.
SaferVPN Proxy, diğer uygulamalara göre daha küçük bir yapıya sahip olduğu ve daha az kişi tarafından kullanıldığı için maalesef Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. Ancak az sunucusu ve kolay arayüzü sayesinde İngilizce bilginiz olmadan da VPN bağlantısı kurabilirsiniz.
➡️ DotVPN
Uzun zamandır piyasada bulunan ve özellikle Android işletim sistemine sahip cihazlarda sıklıkla kullanılan DotVPN, hızlı, güvenilir ve gizliliğe önem veren bir VPN uzantısı olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek performans ve çeşitli konumlara bağlantı sunuyor olsa da maalesef ücretsiz versiyonu ile sınırsız bant genişliğine sahip olunamıyor.
- 4096 bit SSL teknolojileri ile şifreleme sayesinde en güvenilir bağlantılardan birine sahip olur ve takip edilemezsiniz.
- Kendi içerisinde bulunan reklam engelleme ve sosyal medya platformlarındaki performans artış modlarını kullanabilirsiniz.
- 30’dan fazla ülkede 50’ye yakın sunucuya bağlantı gerçekleştirebilirsiniz. Fakat ücretsiz versiyonda maksimum 5 farklı konum kullanabilirsiniz.
DotVPN uygulamasını da hemen Chrome Web Mağazası üzerinden indirebilir ve kısa bir üyelik sürecinin ardından kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz sürümde birden fazla lokasyon seçebilir fakat belirli engelleme işlemlerini uygulayamaz ve sınırsız bir şekilde kullanım sağlayamazsınız.
Diğer Chrome VPN Eklentileri ✔️
Listede bulunan hiçbir VPN eklentisi hoşunuza gitmediyse ve farklı uzantı arayışındaysanız, inceleyebileceğiniz ve şans verebileceğiniz daha onlarca VPN uygulaması bulunuyor. Fakat bu tür uygulamaları kullanırken dikkatli olmanızı ve mevcut tanıtımlarını incelemenizi tavsiye ederiz.
- FastStunnel VPN
- Hotspot Shield VPN
- VPNMatic Free
- HubVPN
- SurfVPN
- TunnelBear VPN
İçeriğimizde tüm detaylarıyla Chrome VPN eklentisi nedir sorusunu yanıtlandırdık ve en çok tercih edilen uygulamaları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Yasaklı sitelere erişmek ve daha gizli ve güvenli bir internet gezintisi gerçekleştirmek için bu eklentilerden en az birini indirmeyi ve denemeyi unutmayın. Fakat internetinizin yavaşlayacağını da göz önünde bulundurmanız gerekecektir.
Chrome VPN Eklentisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular 📌
Chrome VPN Eklentisi Ne İşe Yarar?
VPN genellikle kullanıcıların daha güvenli bir internet ortamında sörf yapmasını sağlarken, tarayıcı bazlı VPN uygulamaları yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi yasaklı sitelere girme amacıyla kullanılmaktadır. Dolayısıyla bu tür eklentilerin genel amaçlarının bu olduğu söylenebilir. Yine de profesyonel VPN eklentileri gibi olmasalar da internette takip edilemez olmanızı ve daha güvenli bir bağlantı kurmanızı da mümkün kılacaklardır.
VPN ile Bilgisayara Virüs Bulaşır Mı?
Chrome VPN eklentileri genellikle basit bir yazılıma sahip olmakla birlikte, yalnızca mevcut sunucular ile bağlantı kurmanızı sağlamaktadırlar. Dolayısıyla cihazınıza virüs bulaştıracak veya olumsuz bir duruma sürükleyecek durumların yaşanması neredeyse imkânsız olmaktadır. Fakat güvenilmeyen VPN yazılımlarını kullanmanız, amaçları dışında cihazınıza zarar vermenize sebebiyet verebilir.
Chrome VPN Eklentileri Başka Tarayıcılarda Kullanılabilir Mi?
Chrome VPN eklentileri, Google Chrome internet tarayıcısına özel üretilmiş olsalar da aynı teknolojiye ve altyapıya sahip olan internet tarayıcılarında da kullanım sağlayabilmeniz mümkündür. Bunun için Chromium desteğini kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca diğer tarayıcıların da mağazalarında da benzer VPN yazılımlarını bulabilir ve kurabilirsiniz.