Teknoloji Haberleri

Reboot System Now Ne Demek? Ne İşe Yarar? (Türkçesi)

Reboot System Now ne demek içeriğimizde çok fazla merak edilen sorunun cevabını paylaşacağız. Reboot System Now ne işe yarar? Ne olarak tanımlanır? Bu soruyla ilgili birçok cevabı içeriğimizde bulabilirsiniz.

Reboot System Now ile ilgili birçok Android kullanıcısı bu ifadeyi çok kez görmüştür. Bu ifadeyi genellikle hard reset işlemi yaparken karşılarına çıkıyordur. Çünkü bu ifade yapılmış olan her işlemden sonra yapılıyor. Hard reset işleminde yapılan bu işlem her işlemin geçerli olması adına yapılıyor. Bu komut sayesinde her cihaz yeniden başlıyor ve son yapılan ayarları kaydediyor.

Reboot System Now Ne Demek?

Reboot System Now Ne Demek? Ne İşe Yarar?
Reboot System Now Ne İşe Yarar?

Reboot System Now, sistemi yeniden başlatmak anlamına geliyor. Bu durumda isterseniz telefonunuzu istersenizde bilgisayarınızı yeniden başlatma adına reboot denir. Bu anlamın tüm cihazlar için geçerli olduğunu ifade edelim.

Bildiğiniz üzere Recovery mode, tüm cihazlar sistemi yeniden kurtarmak için hazırlanmış bir arayüzdür. Bu arayüz sayesinde tüm cihazlarınız için kurtarma işlemini yapabilirsiniz. Bu durumda sistemi çökmüş olan bir telefon veya bilgisayarı kurtarmak için recovery mode özelliği kullanılır.

Bu durumda telefon üzerinden örnek vermemiz gerekirse, recovery mode arayüzünü BIOS’a benzer. BIOS üzerinde yapmış olduğunuz tüm ayarların geçerli olması için çıkışta onay vermeniz gerekiyor. Bu onayı verdikten sonra sisteminiz yeniden başlatılır.

Bu durum Android cihazlar içinde aynıdır. Recovery Mode arayüzünde yapılan tüm işlemlerin kayıt edilmesi için cihazın yeniden başlaması gerekir. Bunada Reboot System Now denir.

Reboot System Now Ne İşe Yarar?

Reboot System Now ne demek sorusunun cevabını verdiğimize göre şimdi ise bir diğer sorunun cevabına geldi. Reboot System Now ne işe yarar? Reboot System Now kelimesi ifade ettiğimiz gibi sistemin yeniden başlatılmasına denir. Bu durumda akıllı telefonunuzda yaşadığınız bir donma veya yavaşlık varsa cihazınızı yeniden başlatmanız gerekir. Bu duruma da Reboot System Now denir.

Reboot ile ilgili birçok detaya Reboot Ne Demek içeriğimizden ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili muhteşem bilgiler paylaştık.

Burada önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyoruz. Android cihazlarda yer alan Recovery Mode aslında cihazları kurtarma modudur. Bu ayar içerisinde birçok özellik bulunuyor. Birçok özellik bulunduğu gibi bu özelliklerden bazıları da tehlikelidir. Bu tehlikeli özelliklerden biri de wipe data özelliğidir. Recovery işlemleri yapılırken wipe data ayarı üzerinden işlem yapılırsa cihazdaki tüm veriler silinecektir.

Reboot System Now İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Telefonda reboot ne demek?

Telefonda reboot demek, cihazdaki sistemi komple yeniden başlatmak demektir.

Wipe data ne demek?

Wipe data özelliği Android’deki tüm verileri komple silmektir. Recovery Mode özelliği içerisinde yer alan wipe data seçeneği ile cihazdaki tüm verileri silebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Cengiz Hakkı KILIÇ

Teknobh.com Kurucusu ve Yöneticisi. | Sistem Destek Uzmanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu